Şekerpare
Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından Şekerpare tarifi ile karşınızdayız. Peki, nefis bir Şekerpare nasıl yapılır?
6-8 Kişilik
Malzeme Listesi
- 500 ml su (şerbet)
- 500 g toz şeker (şerbet)
- 1/4 adet limon suyu (şerbet)
- 240 g un
- 20 g irmik
- 20 g kabartma tozu
- 10 g toz Hindistan cevizi
- 1 g tuz
- 1/4 adet portakal kabuğu rendesi
- 140 g Pınar Tereyağı
- 5 ml zeytinyağı
- 75 g pudra şekeri
- 1 adet yumurta
Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için; su ve toz şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin. Kısık ateşte yoğunlaşana kadar ocakta tutup kenarı alın ve soğutun.
- Un, irmik, kabartma tozu, toz Hindistan cevizi ve tuzu bir karıştırma kabında harmanlayın.
- Portakal kabuğu rendesini ekleyin ve karışımın ortasını havuz şeklinde açın.
- Tereyağı, zeytinyağı, pudra şekeri ve yumurtayı birbirine elinizle yedirin.
- Bütün malzemeyi birbirine ekleyerek karıştırın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurmaya başlayın.
- Hamuru istenilen büyüklük ve şekilde yuvarlayın.
- Yuvarladığınız hamurları fırın tepsisine dizin ve ortalarına hafif bastırarak fındık, fıstık veya badem yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kadar pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerlerine gezdirin.
- Soğuduktan sonra fazla şurubu süzerek servis edin.
- Servis önerisi: Tatlınızın üzerine toz Antep fıstığı veya toz Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.
- İlave lezzet katmak için üzerine Pınar Sütkrem koyarak servis etmenizi öneririz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Bu tarifi irmik kullanmadan da yapabilirsiniz.
*Pınar Sütkrem'i kaymak yerine kullanarak lezzetine lezzet katabilirsiniz.
*Şekerparenin boyutunu ve şeklini dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.