Sicilya Usulü Hindi Biftek
Malzeme:
- 6 adet Pınar Hindi But Biftek
- 20 gr Un
- 3 yemek kaşığı Pınar Tereyağı
- 200 ml. sıvıyağ
- 1 litre et suyu
- 500 gr. Domates
- 2 adet soğan
- 1 adet kereviz yaprağı
- 1 adet havuç
- 5-6 diş sarmısak
- 15 ml. sek beyaz şarap
- 1-2 dal taze fesleğen
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı doğranmış soğan
- 4-5 yaprak taze biberiye
- 1 adet defne yaprağı, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Pınar Hindi But Biftekleri tuz ve karabiberle lezzetlendirip una bulayın. Geniş bir tavada kızartıp bir tabağa alın. Tavadaki yağı artırıp içine et suyu ilave ederek kaynamaya bırakın. Bir fırın kabının içerisinde tereyağıyla birlikte minik küpler halinde doğranmış soğan, sarmısak, havuç, kereviz ve defne yaprağını 5 dakika soteleyin. İçine et suyu ve beyaz şarabı katıp çektirin. Doğranmış domatesleri ve hindi but biftekleri ekleyip tuz, biberiye, karabiber ve kekikle lezzetlendirin. Kapağı kapalı olarak 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkaracağınız hindi bifteklerin üzerine taze kıyılmış fesleğen serpin.Yemeği, arzu ettiğiniz garnitür eşliğinde servise sunun.