Lezzet Pınarım

Pınar’ın her ürünü tüketicisinin damak zevkine en uygun şekilde üretilir. Pınar, ne üretirse üretsin en lezzetlisini üretmeden tüketicisinin karşısına çıkmaz. Tüketiciler de bu lezzeti aileleri ve sevdikleri ile paylaşırlar ve bundan büyük mutluluk duyarlar. Bu yüzden Pınar ürünleri en güzel anlarımızda, yaşamımızın her anında bizlerle birliktedir.

Şıllık Tatlısı

Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 350 gr çekilmiş ceviz içi
  • 500 gr şeker
  • 3 yemek kaşığı
  • Pınar tereyağı

Şurup
Tereyağı bir tencerede eritilir. Üzerine şeker ve üç bardak su eklenir. Karışım şurup kıvamına gelinceye kadar iyice kaynatılır. fiurupta kullanılan şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Hazırlanışı:
Derin bir kabın içerisinde 2 su bardağı un, 4 su bardağı su ile hamur kıvamına gelene kadar iyice çırpılır. Teşon tava yağlanır. Tıpkı krep hamurunda olduğu gibi, bir kepçe yardımıyla hamurdan bir parça alınır ve tavada altı üstü iyice kızartılır. Hamurun tamamı bu şekilde pişirildikten sonra pişen parçalar eşit iki gruba ayrılır. Birinci grup bir tepsiye üst üste dizilir. En sonuncusunun üstüne ceviz içinin tamamı dökülür. Kızartılan diğer yarı da bu grubun üstüne tek tek dizilir ve üzerlerine şurup dökülür. Tepsinin ağzı 5-10 dakika kapatılır ve bekletilir. Sonra sıcak servis yapılır.

 
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27