Somon Füme Florantin

Mutfak Fransız: Mutfağı
Hazırlama Süresi: (Dk) 45
Nasıl Servis Yapılır: Soğuk
Zorluk Derecesi: 1
Malzemeler:
200 gr. Pınar Somon Füme
125 gr. Un
250 gr. Pınar Süt
50 gr. Pınar Süzme Yoğurt
100 gr. Pınar Krema
100 gr. Pınar Mayonez
70 gr. Pınar Ketçap
1/4 adet Pastörize Yumurta
2 adet yumurta
200 gr. ıspanak
3 gr. siyah havyar
30 gr. ayçiçek yağı
5 gr. tuz
Kaç Kişilik: 4
Hazırlanışı Ispanaklı Krepin Süt, un, yumurta ve tuz çukur bir kabın içerisinde çırpılır. Daha sonra ince süzgeçten geçirilir. İçine temizlenip haşlanmış ıspanak yaprakları blender'da püre haline getirilerek eklenir. Yeşil bir renk alıncaya kadar iyice karıştırılır. Krepler teflon tavaya ince olarak dökülür ve soğumaya bırakılır.
Diğer bir kapta krema çırpılarak köpürtülür. İçine süzme yoğurt ve ince doğranmış olan maydanoz, dereotu, sarımsak eklenerek karıştırılır. Hazırlanan bu karışım kreplerin arkasına ince bir şekilde sürülür. Onun üzerine somon fümeler sıralanır, Sıkı olarak rolade şeklinde sarılır. Buzdolabında 1 saat dinlendirildikten sonra kesilir.
Tabağa dekor verilerek servise sunulur.
Geri