Taze fesleğenli mezgit
Malzemeler:
• 1 kg Pınar Mezgit Fileto
• 1 çorba kaşığı tuz
• 1 çorba kaşığı şeker
• 1 bardak limon suyu
• 1 demet taze fesleğen(50 g)
• 100 g çam fıstığı
• 100 g antep fıstığı ( iç kabuğundan ayrılmış )
• 2 diş sarımsak
Hazırlanışı
Mezgitleri doğrayın. Bir kapta limon suyunu, şekeri ve tuzu karıştırıp balıkları bu karışımda marine edin. Kabın üzerini streçle kapatıp dört saat bekletin. Fesleğeni, çam fıstığını, Antep fıstığını, sarımsağı ve zeytinyağını rondoda çekin. Dört saat beklettiğiniz balığı suda yıkayıp süzün ve hazırladığınız sosla karıştırın. Kabınızı streçle kapatıp iki saat beklettikten sonra limon suyu ile servis edin.