İK Vizyonumuz

Bilimsel gelişmeleri dikkate alarak planladığı süreçleriyle, katılımcı yönetim anlayışıyla ve aidiyet duygusu yüksek çalışanlarıyla Pınar, “Bilim, Birlik, Başarı” ilkesi ışığında kalite odaklı çalışmayı benimsiyor.
Pınar, insan kaynakları politikasını; yenilikçi, motivasyonu ve performansı yüksek, kalifiye iş gücünü istihdam etmek ve bu iş gücünü sürdürülebilir kılarak bağlılığını arttırmak hedefiyle yönetiyor. Yaşar Topluluğu’nda cinsiyet, milliyet, ırk, din, etnik köken, yaş, inanç, dil, cinsel yönelim, medeni hal, engellilik durumu, sosyal veya ekonomik durum ya da politik görüş ayrımı gözetmeksizin, her adaya eşit fırsat sunuluyor. Pınar, tüm faaliyetlerinde olduğu gibi insan kaynakları yönetiminde de evrensel ilkelere uygun bir yaklaşım izliyor. İşe alım, ücretlendirme, performans değerlendirme, terfi, atama, eğitim ve gelişim gibi tüm insan kaynakları süreçlerinde çalışanlara fırsat eşitliği tanınıyor. Çalışanlarla imzalanan sözleşmelere riayet ediliyor. İmzalanan tüm sözleşmeler, mevzuata ve kişisel verilerin korunması kanununa uygun hazırlanıyor.
Pınar, “Bilim, Birlik, Başarı” ilkesi ışığında pozisyonun gerektirdiği bilgi, beceri ve deneyim kriterleri ile oluşturduğu insan kaynağını güçlendirmek ve geliştirmek için, insan odaklı, bilgi paylaşımını esas alan, birlik ruhuna değer veren, bilime dayalı tüm gelişmelere açık, katılımcı yönetim anlayışı ile başarı odaklı çalışmayı benimseyen, eğitimli ve deneyimli bireyleri bir araya getiriyor.
Çalışan memnuniyeti ve bağlılığını sağlamak üzere çeşitli eğitim faaliyetleri düzenlerken, çalışanlarının hem kişisel hem profesyonel gelişimlerinin desteklenmesi adına eğitim faaliyetlerine katılımlarını destekliyor. Pınar, topluluk içerisinde sürdürülen yetenek yönetimi, gelişimi ve mentorluk gibi programlar ile başlangıç seviyesinden üst yönetime kadar tüm kademelerden çalışanlarının gelişimini destekleyen projelere katılım sağlıyor.
İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi, Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri ve ILO Sözleşmeleri gibi uluslararası geçerliliği bulunan ilkelerin yanında Türkiye’de insan hakları ve çalışma hayatını düzenleyen hukuksal çerçeve ve mevzuatlar ile uyumlu olarak çalışmalarını sürdürüyor. İlke ve politikalara İş Etiği Kuralları Kılavuzu ve şirketlerin toplu iş sözleşmelerinde yer verilirken, kurumsal internet sayfası üzerinden de kamuoyuyla paylaşılıyor. Ev İçi Şiddetle Mücadele Rehberi, Çalışan Görüşlerinin Alınması ve Değerlendirilmesi (Çalışan Katılımı) Prosedürü, İnsan Hakları Prosedürü ve Çocuk İşçi Tespitinde Uygulanacak İyileştirme Planı ile insan hakları ve çalışan hakları kapsamında çalışanlarına desteklerini sürdürüyor.