200 g

Besin Değeri

Besin Değerleri (100 g için)
  BOYOZ SADE BOYOZ LABNELİ
Enerji (kjal/kcal) 1408/336 1397/334
Toplam Yağ (g) 16 18
  -Doymuş Yağ (g) 5 8
  -Trans Yağ (g) 0,3 0,5
Karbonhidrat (g) 41 36
Lif (g) 2 2
   -Şeker (g) 0,2 0,4
Protein (g) 7 7
Sodyum (mg) 600 500
 

Pınar İzmir Boyozu

İzmir’in kendine has lezzeti ile meşhur olan İzmir Boyozu, Pınar'la Türkiye'nin dört bir yanına geliyor, kahvaltılar şenleniyor!

Boyoz Nedir?

Boyoz, 1492’de Türkiye’ye yerleşen İspanyol göçmenler tarafından getirilmiş, Anadolu ve özellikle İzmir mutfağına katılmış, mayasız bir hamur işidir. Türkiye’de lezzet olarak bir benzeri daha yoktur.  Bir İzmir klasiği olan boyoz, sabah kahvaltılarının ayrılmaz bir parçasıdır.  Uzun haftasonu kahvaltı masalarını da, akşamüzeri beş çayı sofralarını da Boyoz şenlendirir.

Pınar Boyozun Özellikleri Nelerdir?

Pınar Boyoz ürünleri el emeği ile açılır. Hiçbir koruyucu katkı maddesi içermez. Dondurulmuş ürün olduğu için saklamaya uygundur. Ayçiçek yağı kullanılır. Çıtır çıtır yapısı kullanılan tahin’den gelir. Pınar İzmir Boyozu, İzmir’de 3 kuşaktır Boyoz üreten aile işletmesi tarafından, yılların mirası formülü ile üretilmektedir.

Paketler, her biri 50 gram olan 4 adet boyoz içermektedir.

Pınar İzmir Boyozu Labneli çeşidi ilk kez üretmekte ve tüketicileri ile buluşturmaktadır. Labne peynirinin sütten gelen lezzeti, boyozun çıtırlığı ile birleşmektedir.

Pınar Boyoz Evde Nasıl Hazırlanır?

Pınar İzmir Boyozunun hem sade hem de labneli çeşitleri fırında sadece 30 dakikada sofraya hazır hale gelir. 

Pınar İzmir Boyozu ile daha bir çok tarif Pınar Lezzet Fikirleri Youtube kanalında ve web sitesinde. 

 

 
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 
 

Copyright 2016 Yaşar Holding A.Ş.

Gizlilik ve Kullanım Koşulları/KVKK
 
Site by LuckyEye
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27