100 g

Besin Değeri

Besin Değerleri 100 g için
Enerji (kcal/kj)  101/423
Protein (gr) 1.2
Yağ / (gr) 0
Karbohidrat (gr) 24
 

Ketçap

Pınar Ketçap makarna, sandviç, hamburger, pizza, kanepe, ızgara ve et yemeklerinde, patates kızartmalarında ağız tadı ile yenilebilir. 500 ve 750 Gram'lık ambalaj çeşitleri ile tüketicisine sunulur.

Pınar Ketçap likopen açısından zengin bir üründür. Likopen sebze ve meyvelerde doğal alarak bulunan karoten familyasına ait bir pigmenttir. Yapılan araştırmalara göre likopen prostat kanseri, sindirim sistemi, göğüs kanseri, akciğer kanseri ve yaşlılıktan dolayı oluşan kalp dejenerasyonunu aktif olarak engelleyebilir.

Likopen vücut tarafından absorve edilen bir anti-oksidandır ve zarar görmüş hücreleri onarmaya yardımcı olur. Anti-oksidanlar kansere sebebiyet verebilecek DNA oxidasyonuyla savaşan bir bileşimdir. Kandaki likopen miktarı arttıkça, okside edilmiş bileşikler azalır.

İnsan vücudu likopen üretemez. Likopenin %85’i domates ve domates ürünlerinde bulunur. Bunun yanında tropik meyvelerde, karpuz ve kırmızı greyfurtta da likopen bulunmaktadır. Ancak sırasıyla domates salçası, ketçap ve domates suyu likopence zengin olan ürünlerdir. Araştırmalara göre kan sistemimiz likopeni en iyi şekilde, işlenmiş olan domatesten (salça, ketçap v.b) absorve etmektedir.

Likopenin Anti-oksidan etkisi nedeniyle göğüs, sindirim sistemi, serviks, mesane, deri ve akciğer kanser riskini azalttığı bilinmektedir. Likopenin ayrıca cilt üzerinde onarıcı ve yenileyici etkisi bulunmaktadır.

Bu içeriği paylaşın;
 
 
 

Copyright 2016 Yaşar Holding A.Ş.

Gizlilik ve Kullanım Koşulları
 
Site by LuckyEye
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27