Pınar Protein Süt

%70* daha fazla protein içerir. 

*Zenginleştirilmemiş sütün 100 ml’sinde 3 g protein vardır. Pınar protein süt proteinle zenginleştirildikten sonra %70 daha fazla protein içerir. 

1 paket LAKTOZSUZ SÜT

26 g PROTEİN ve 250 Kalori içerir.

Protein nedir?

Proteinler insan vücudunda kas kütlesini geliştiren, onaran, büyümeyi ve kemik gelişimini sağlayan bileşenlerdir. Gıdalar ile alınan protein, sindirim sırasında kendisini oluşturan amino asitlere ayrılır. Elde edilen aminoasitler insan vücudunda yeni bir protein dokusu üretecek şekilde bir araya gelir. Büyüme, ergenlik, yetişkinlik veya yaşlılık gibi yaşamın her döneminde sağlıklı bir hayat, kasları oluşturan protein dokusu ile düzenlenir. 

Proteinli gıdalar kaç gruba ayrılır?

Gıdalar, içerdikleri proteinin yapısında bulunan amino asitlere göre yüksek ve tam kaliteli, kalitesiz protein içeren gıdalar olarak sınıflandırılır. Genellikle hayvansal kaynaklı proteinler olan süt, et, tavuk, balık, yumurta yüksek kaliteli gıdalardır. Bu gıdalardaki protein insan vücudunda % 100 protein dokusuna dönüşebilir. Hatta bazı kurubaklagiller ve tahıllar bu gıdalar ile bir arada tüketildiği zaman proteinlerinin kalitesi daha da artar. 

Yetişkin bir insanın protein ihtiyacı ne kadardır?

Yetişkin bir insan (18 yaş üzeri) için protein gereksinimi günde, 1 kg vücut ağırlığı başına 0.8 gramdır. Örneğin 70 kg ağırlığındaki bir insanın günlük gereksinimi 56 gramdır. Bu değer büyüme veya gelişme ve tüm sağlığın düzenlenmesi için ‘optimum’ miktardır. 

Spor yapan kişiler ne kadar protein tüketmelidirler?

  • Sporcular için protein, kas dokusunun yapımı ve gelişimi için çok önemlidir.
  • Proteinin kas dokusunun yapımında kullanılması için, sporcunun karbonhidrat içeriği yeterli bir beslenmesinin olması gerekir.
  • Aksi halde proteinler kas dokusu yapımı için değil, enerjinin sağlanmasında yeterli olamayan karbonhidratlara yardım etmek için harcanır.
  • Spor yapan kişilerin alması gereken protein miktarı yaptıkları spora, süresine ve seviyesine göre değişir.
  • Örnek olarak hesaplanmış, ortalama 70 kg ağırlığındaki erkek ve 55 kg ağırlığındaki kadın (18 yaş üzeri) spor yapan bireyler için gerekli protein miktarları tabloda verilmiştir.

Spor çeşidine göre protein gereksinimi

  Günlük Önerilen Protein Miktarı Örnek Olarak Hesaplanmamış
Erkek (70 kg) Kadın (55 kg)
Yetişkin 1 kg vücut ağırlığı için 0.8 g protein gerekir 56 g 44 g
Güç Sporları : Kuvvet, diren. veya hızlılık ( halter, gülle,.çekiç, atletizm, kısa mesafe koşu, yüzme vb. ) 1 kg vücut ağırlığı için 1.7 - 1.8 g protein gerekir 119-126 g 94-99 g
Endurans sporları : dayanıklılık ve süreklilik ( uzun mesafe koşma, yüzme, pedal çevirme vb.) 1 kg vücut ağırlığı için 1.2 - 1.4 g protein gerekir 84-98 g 66-77 g

 

“Pınar Protein” laktozsuz sütün özellikleri nelerdir?

Pınar Protein laktozsuz süt “Besleyici Puanı” yüksek bir süttür. Besleyici Puanın yüksek olması demek; gıdanın bir porsiyonunun sağladığı enerji değerinin düşük, sağladığı protein, vitamin ve mineral miktarının yüksek olması demektir. Yani bir bardak süt (250 mL) içildiği zaman, vücuda en az kalori ama en kaliteli protein, vitamin ve mineraller yeterli düzeyde sağlanmaktadır. Kalorisi kontrollü, dengeli, yeterli bir beslenme planı için bu çok önemlidir.

Pınar Protein laktozsuz süt çeşitleri özel olarak doğal süt proteini olan peynir altı suyu proteinleri (whey), kazein ve B1, B3, B6 ve B12 vitaminleri, L-karnitin ve koenzim Q10 ile zenginleştirilmiştir. B2 vitamini için ise süt zaten zengin bir kaynaktır. Pınar Protein laktozsuz sütün, vücudumuzun günlük gereksinimlerini karşılama yüzdeleri grafikte görülmektedir.


Zenginleştirilmiş süt ve Pınar protein laktozsuz süt çeşitlerinin içerdikleri vitaminlerin yetişkin bir insanın gereksinimlerini karşılama yüzdeleri.

“Pınar Protein” laktozsuz sütün proteini neden daha güçlü?

  • Bir su bardağı (250 mL) Pınar Protein süt günlük protein gereksiniminin yaklaşık ¼ ‘ünü veya %25 ini karşılar.
  • Pınar Protein, bir sütün doğal olarak içerdiği proteinlerin miktarının  arttırılmasıyla, protein içeriği peynir altı suyu proteinleri  ve kazein ile zenginleştirilmiş bir süttür.
  • Kazein ve peynir altı suyu proteinleri vücutta gıdalardan enerji elde edilmesini düzenler.
  • Böylece vücut ağırlığı ve bileşimi dengelenir.
  • Peynir altı suyu proteinleri özellikle hasar görmüş kasların onarımı, kas dokusunun sağlıklı olması ve kasın gelişmesinde önemli rol oynar.
  • Aynı zamanda peynir altı suyu proteinlerinin fazla oksijenin verdiği zararları azaltıcı etkileri vardır.
  • Kas dokusunun onarımı özellikle spor yapan kişilerde çok önemlidir.
  • Pınar Protein zengin protein içeriği ile sporcuların spor performansında etkili bir gıdadır.
  • Sütün doğal proteinlerince zenginleştirilmiş Pınar Protein, karaciğer ve böbreklerde aşırı bir yüklenmeye neden olmaz.

Pınar Protein” laktozsuz süt vitaminlerce neden güçlendirildi?

  • B1, B2, B3, B6 ve B12 vitaminlerine olan gereksinim özellikle spor yaparken artar. Çünkü bu vitaminler enerji sağlayan sistemlerde görev alırlar. Eksikliklerinde vücudumuzda yeterli enerji üretilemez.
  • Pınar Protein B2 vitamini için zaten doğal bir kaynaktır. Diğer vitaminlerce de zenginleştirildiği için gereksinimlerin arttığı durumlarda tüketim için uygundur.
  • Ayrıca, gıdalar ile alınan proteinin en iyi şekilde vücutta görevini yapabilmesi için diyetin bu vitaminlerce yeterli olması gerekir. Pınar Protein, hem güçlü protein hem de güçlü vitamin bileşimi ile beslenmede eksiksiz tamamlayıcı bir gıdadır.

“Pınar Protein” laktozsuz süt iyi bir antioksidan mı?

  • Pınar Protein laktozsuz süt koenzim Q10 ve L-karnitin ile zenginleştirilmiştir.
  • Koenzim Q10 ve L-karnitin vücudumuza giren zararlı bileşiklere karşı antioksidan etki göstererek vücuttan atılmalarını sağlar.
  • Koenzim Q10 ve L-karnitin antioksidan etkisi vücutta yaşlanmayı geciktirici bir etki yaratır.
  • L-karnitin ve koenzim Q10 vücutta karbonhidratlardan ve yağlardan enerji üretilmesinde görev alır.
  • Her ikisi de sağlıklı bireylerde yeterli düzeyde ve gereksinim duyulduğu miktarlarda vücutta üretilir. Ancak bazı durumlarda bu üretilen miktar yeterli olmaz.
  • Spor yapan kişilerde zaman zaman L-karnitin ve koenzim Q10 eksikliği olabilir.
  • Pınar Protein bu eksikliğin giderilmesi için ideal bir gıdadır. Çünkü, bu eksiklik için satılan
  • haplardaki L-karnitin ve koenzim Q10’in vücuttaki emilimi düşüktür. Gıdaların içindeki formlarının vücuttaki kullanım oranı daha yüksektir.

Referanslar

  • 1. FAO 2013, Muehlhoff  E, Bennett A, McMahon D. Milk and Dairy Products in Human Nutrition. Food and Agriculture Organization of the United Nations, Rome. ISBN 978-92-5-107863-1 (print) E-ISBN 978-92-5-107864-8 (PDF).
  • 2. Livney, YD. 2010. Milk proteins as vehicles for bioactives. Current Opinion in Colloid & Interface Science, 15:73-83.
  • 3. Nongonierma, AB, FitzGerald RJ. 2015. The scientific evidence fort he role of milk protein-derived bioactive peptides in humans: A review. Journal of Functional Foods, 17: 640-656.
  • 4. T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı, Türkomp.
  • 5. T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı. Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği
  • 6. Toral PG, Chilliard Y, Rouel J, Leskinen H, Shingfield KJ, Bernard L. (2015). Comparison of the nutritional regulation of milk fat secretion and composition in cows and goats. Journal of Dairy Science, 98(10), 7277–97. doi:10.3168/jds.2015-9649.
  • 7. WHO, 2007 Technical Report Series no. 935. Joint FAO/WHO/UNU Expert Consultation on Protein and Amino Acid Requirements in Human Nutrition (2002: Geneva, Switzerland). ISBN 92 4 120935 6.
  • 8. Zhang S, Zeng X, Ren M, Mao X, Qiao S. 2017. Novel metabolic and physiological functions of branched chain amino acids: a review. Journal of Animal Science and Biotechnology, DOI: 10.1186/s40104-016-0139-z
  • 9. Singh A, Pezeshki A, Zapataa RC, Yeea NJ, Knightb CG, Tuorc UI, Chelikania PK. (2016) Diets enriched in whey or casein improve energy balance and prevent morbidity and renal damage in salt-loaded and high-fat-fed spontaneously hypertensive stroke-prone rats.  Journal of Nutritional Biochemistry 37, 47–59.
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 

Copyright 2016 Yaşar Holding A.Ş.

Gizlilik ve Kullanım Koşulları
 
Site by LuckyEye
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27