100 g

Besin Değeri

Pınar %3,5 Yağlı Homojenize Yoğurt Enerji ve Besin Öğeleri(100g)
Enerji (kcal/kj) 76,3 / 319,9
Yağ (g) 3,5
Karbonhidrat (g) 7
Protein (g) 4,2
Kalsiyum (mg) 165(% 20,6 BRD*)
*BRD: Beslenme Referans Değeri
 

Yoğurt

Doğa, insanoğlu için tüm yararlı besinleri sütte topladı ve bundan 5 bin yıl önce onu insanoğluna hediye etti. Asırlar sonra, Orta Asya'da yaşayan Türkler, sütü kendi elleriyle işlediler ve yoğurdu yarattılar. Ünlü İskit Destanı Kutadgu Bilik'de yoğurdun sırrını anlattılar. Osmanlı imparatorluğu, atalarının mirası yoğurtla eşsiz lezzetler yarattı. Yoğurdu ünlü Osmanlı Mutfağı'nın vazgeçilmez bir parçası yaptı ve 20. Yüzyılın başlarında batı dünyasının yoğurtla tanışmasını sağladı. İşte bu nedenle yoğurt, dünyanın her yerinde tıpkı Türkçe'deki gibi "yogurt" olarak adlandırıldı.  

Pınar Yoğurt lezzetini sütünden alır. Pınar Yoğurt'un sütü, Türkiye'nin en lezzetli ve doğal sütlerine sahip köylerinden toplanır. Kaliteli ve lezzetli süt, titiz kontrollerden geçer. Geleneksel damak zevkimize uygun olarak el ve hava değmeden en hijyenik koşullarda üretilir. Pınar Yoğurt üretiminden sofralarınıza gelene kadar tam 88 kontrolden geçer.

Pınar Doğal Yoğurt'ta süt, kaymağın yoğurda eşit olarak dağıtılması için homojenize edilir.

• Pastörize edilmiş süte doğal yoğurt mayası eklenir ve kaselere doldurulur.
• Yoğurt dolumu yapılan kaseler folyo ve kapak ile kapatılır ve mayalanma için sıcak dolaplarda bekletilir.

Mayalanması tamamlanan yoğurtlar 4°C de soğuk depolarda bekletilerek soğutulur.

Bu içeriği paylaşın;
 
 
 

Copyright 2016 Yaşar Holding A.Ş.

Gizlilik ve Kullanım Koşulları
 
Site by LuckyEye
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27