İllaki Akçaabat Köfte
Trabzon’un Türk yemek kültürüne kazandırdığı özel lezzetlerden birisi olan Akçaabat Köfte, bir gün dinlendirilen Pınar güvencesindeki dana etlerine sarımsak katılarak hazırlanır.
Pınar İllaki Akçaabat Köfte’nin lezzeti de, aynen korunan akçaabat köfte tarifine dayanmaktadır. Akçaabat’ta yenilen köfte örnek alınarak hazırlanan Pınar İllaki Akçaabat Köfte, şimdi Pınar ile orijinal tarifiyle 8 dakikada sofralarınızda.
Pınar İllaki Akçaabat Köfte katkısız bir şekilde üretilir. Katkısız köfte, et, baharat ve ekmek dışında hiçbir malzemenin kullanılmadığı anlamına gelir. Evinizde hazırladığınız köftenin tarifinin malzemelerinden farkı yoktur, aynısıdır.
Pınar Akçaabat Köfte’nin üretiminde IQF adı verilen hızlı ve şok dondurma teknolojisi kullanılır. IQF sistemiyle köftelerimiz dakikalar içinde tek tek dondurulur. Bu sayede lezzeti köftelerin yapısı bozulmaz. Köfteler birbirine yapışmaz.
Pişirme şekli: Önceden ısıtılmış yağsız tavada Pınar Akçaabat Köfte’nizin iki yüzünün her birini 3,5-4 dakika pişirerek köftenizi 7-8 dakikada servise hazır hale getirebilirsiniz. Çözünmesini beklemeden pişiriniz.
Pınar İllaki Akçaabat Köfte ile daha bir çok tarif Pınar Lezzet Fikirleri Youtube kanalında ve web sitesinde.