Mezgit Fileto
Mezgit balığının kılçığı özenle ayrıldıktan sonra, temizlenen ve dondurulan Pınar Mezgit Fileto, evde zahmetsiz beyaz lop etli, yumuşacık balık yeme keyfini sunuyor. Koruyucu katkı maddesi içermeyen Mezgit Fileto, çıtır kaplama da hediyesi sayesinde evde çıtır balık yeme keyfini yaşatıyor. Pınar Mezgit Fileto ile mezgit tava, mezgit buğulama ve mezgit ızgara gibi beğenilen lezzetleri evde hazırlamak artık kolay.
Pişirme önerileri:
Mezgit Tava: Mezgit filetoları çözündürdükten sonra un ve tuz ile hazırlanan karışıma batırıp (isteğe bağlı olarak yumurtaya da batırılabilir), kızgın yağda kızartarak tabaklara servis ediniz.
Mezgit Buğulama:
Malzemeler
1 paket Pınar Mezgit Fileto (çözündürülmüş)
1 yemek kaşığı kapari
1 dal dereotu (yıkanmış ve temizlenmiş)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet domates (temizlenmiş, kabuğu soyulmuş ve çekirdeği çırkarılıp iri küp doğranmış)
1 adet çarliston biber (temizlenmiş ve enine doğranmış)
1 yemek kaşığı Limon suyu
1 tatlı kaşığı un
3 su bardağı su
½ tatlı kaşığı tuz
4 adet mantar (temizlenmiş, yıkanmış ve ince doğranmış)
Yapılışı: Tava veya tencere içerisinde, orta ateşte zeytinyağını ısıtınız. Mantarı ve çarliston biberi 1-2 dakika kavurunuz. Un ilave edip 1-2 dakika daha kavurunuz, suyu ilave edip iyice karıştırınız. Balık, limon suyu, kapari, domates, tuz ekleyip dikkatli ve yavaşça karıştırınız. Kaynamaya başladıktan sonra üzerini kapatarak, kısık ateşte 12-13 dakika pişiriniz. Buğulamanın üzerine dereotu ekleyip, servis ediniz.
Pınar Mezgit Fileto ile daha bir çok tarif Pınar Lezzet Fikirleri Youtube kanalında ve web sitesinde.