Kayseri Mantısı
Kayseri’nin ünlü lezzeti Kayseri Mantısı, Pınar güvencesiyle sofralarınızda. Nefis mantı, Pınar Kayseri Mantısı, kıymalı mantı lezzetini Kayseri’nin ünlü ustalarının sırlarıyla hazırlanan bir geleneksel lezzet. Pınar Kayseri Mantısı, katkısızdır. Bu pratik mantı 14 dakikada hazırlanır.
Pişirme önerisi: 1,5 lt suyu tencereye alınız Üzerine isteğe bağlı 1 tatlı kaşığı tuz ilave ederek, kaynamaya bırakınız. Su kaynamaya başlayınca, mantıyı ilave ediniz. Kaynama noktasına geldikten sonra 15-20 dakika pişirerek, tencereyi ocaktan alınız. Mantıyı eşit miktarda tabaklara boşaltınız. Üzerine oda sıcaklığında çırpılmış yoğurt ( isteğe gore dövülmüş sarımsak eklenmiş) dökünüz. Tereyağını küçük bir tavada eriterek; içerisine tatlı kırmızı toz biber, nane, sumak ekleyiniz., Tereyağını köpürterek, mantının üzerine dökünüz ve servis ediniz.
Pınar Kayseri Mantısı ile daha bir çok tarif Pınar Lezzet Fikirleri Youtube kanalında ve web sitesinde.