Altın Şefler Pınar Labneli lezzetler ile yarıştı
Bu yılın Altın Şefleri Ümit Akkan ve Ramazan Ökten oldu.
Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Antalya Mutfak Şefleri Birliği Derneği tarafından Antalya Fuar Merkezi'nde düzenlenen IV. Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması sonuçlandı. Yarışmanın en önemli kategorisi "Yılın Altın Şefi" Pınar'ın sponsorluğunda gerçekleşti. Yılın Altın Şefi Pınar Labneli Yemek Yarışması'nda 31 ekip yarıştı.
Ümit Akkan ve Ramazan Ökten hazırladıkları Pınar Labneli yemeklerle birinciliği paylaştı.
Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Antalya Mutfak Şefleri Birliği Derneği'nin aşçılık mesleğini geliştirmek amacıyla dört yıldır düzenlediği IV. Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması, bu yıl 18-21 Ocak tarihlerinde ANFAŞ Otel Ekipmanları Fuarı içinde yapıldı. Yarışmaya Antalya ve Türkiye'nin yanı sıra yurtdışından da farklı seviyelerde, 2.000'in üzerinde aşçı katıldı.
Türk gıda sektörünün öncü markası Pınar'ın ilk yılından beri desteklediği yarışmada bu sene, Yılın Altın Şefi kategorisi Pınar Labneli Yemekler Yarışması olarak gerçekleştirildi. Orta Doğu'nun gözde peyniri labneyi Türk halkıyla tanıştıran Pınar, labnenin farklı lezzetlerdeki kullanımını teşvik etmek için yarışmaya sponsor oldu.
Yılın Altın Şefi Pınar Labneli Yemek Yarışması kategorisine üçer kişiden oluşan 31 ekip katıldı. Ekipler hazırladıkları başlangıç, ana yemek ve tatlılardan en az ikisinde Pınar Labne kullandı. Pınar Labne'nin orijinal lezzetini yemeklerine taşıyan ve birbirinden leziz tarifleri hazırlayan aşçılar arasında Kaya İzmir Termal Otel'den Ümit Akkan ve Palmet Resort Otel Kemer'den Ramazan Ökten, Pınar Labneli yemek tarifleriyle birlikte Yılın Altın Şefi seçildi.
Tüm Türkiye'deki 4 ve 5 yıldızlı oteller ile 1. Sınıf Tatil Köyleri'nin Mutfak Şefleri'nin, Sous Chefleri'nin ve alt departmanlarının bireysel/takım şekilde katılımı ile gerçekleştirilen Altın Kep Aşçılar Yarışması, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve dünya genelinden 7 ülkeden gelen Michelin Yıldızlı şefler ve derneklerinin katılımı ile 3.000 metrekarelik bir alan içerisinde yapıldı. Yoğun ilgi ile karşılanan organizasyona bu yıl 34.000'in üzerinde ziyaretçi katıldı.